boekeenmuzikant.nl

live muziek voor elke gelegenheid

Pipes croptw
Ierse doedelzak - Uilleann pipes speler
Een zeer traditioneel geluid uit Ierland, de beroemde Ierse doedelzak of Uilleann Pipes.
De Uilleann Pipes hebben het echte authentieke Ierse geluid, bekend uit de Ierse folk maar ook uit vele film soundtracks. De Ierse doedelzak klinkt beslist niet zo hard als de bekendere schotse doedelzak en is in kleinere ruimtes niet overheersend. Dit instrument heeft zeven(!) pijpen en dus ook zeven rieten. De klank doet volgens velen een beetje middeleeuws aan. De Ierse doedelzak wordt ook wel aangevraagd bij herdenkingen of plechtigheden. Combinatie met ander traditioneel Ierse muziekinstrument door dezelfde speler is mogelijk (o.a. ierse '
cláirseach' harp, gitaar, button accordion, banjo, mandolin). Er kan in diverse kleding opgetreden worden, van representatief tot Iers landelijk met tweed pet en jasje, lederen schoenen en streepjesbroek met brede bretels.
Ook voor een middeleeuws of kasteel thema feest. Kan ook optreden met begeleiding van een tweede (en of 3e) instrument. De Irish pipes worden altijd zittend bespeeld. (Voor een staande / lopende schotse 'Highland piper' doedelzak speler in traditionele kilt kijk hier.)

€450 voor 2 uur, €520 voor 3 uur (combi met andere instrumenten)
Luister naar onderstaande geluidsvoorbeelden, ingespeeld door deze "piper":
ierse doedelzak speler

reel

air

jig

vrijblijvend optie plaatsen of informatie aanvragen of stuur een email: info@boekeenmuzikant.nl